A függönyök világában is hódít az egyszerűség

Csodás függönyök

Ma már kevesen díszítik a lakásukat zsúfolásig tele mindenféle tárggyal és túlzó dekorációval, sokkal inkább az egyszerűség az, ami dominál a modern otthonokban. A függönyök vonatkozásában is tanácsos az egyszerűségre törekedni, ami nem jelenti azt, hogy nem számítanak a külső jegyek.

Például a japán panelek egyre elterjedtebbek, mert nagyon anyagtakarékosak, az egyenes szabásuknak köszönhetően, ám annyira vonzó lehet a kivitelezése, hogy odavonzza a tekintetet. Kiválóan lehet játszani ezekkel a panelekkel, mert mozgatásuk révén más-más szerepet kaphatnak, napszaktól függően.

Ezek a függönyök is készülhetnek többféle anyagból, így a világosságot teremtő fényáteresztő anyag is dominálhat, ugyanakkor a sötétítő vagy fénykizáró anyag sem ritka. Bármelyik anyagot is válasszuk, fontos megállapítanunk, hogy az ablakok és a falak között mennyi szabad terület található, hogy a vízszintes mozgatás meg tudjon valósulni a hatás és a praktikum érdekében. A fehér és más letisztult színek kombinációja megteremti a minimalista stílust a függönyök által.

Print Friendly, PDF & Email