A gyerekülés biztonságos rögzítése

A gyerekülés kiválasztása odafigyelést igényel

A gyerekülés kiválasztása odafigyelést igényel

Egy autós nyaralás megszervezése a gyermekes családok számára igen nagy odafigyelést igényel. A kicsik utazásához ugyanis elengedhetetlen a gyerekülés gondos kiválasztása. A piacon rengeteg különböző terméket megtalálhatunk, a széles kínálatot átböngészve viszont kissé elbizonytalanodhat a vásárló.

A gyerekülés csoportosítása több szempont alapján történik. A legalapvetőbb szempont a csöppség súlya, az életkor és a magasság ilyenkor másodlagos. A nulladik csoportba tartoznak a különböző babahordozó ülések. Ezek rendkívüli biztonságot nyújtanak, így csak akkor szokták lecserélni, amikor a baba már teljesen kinőtte azt és a feje kinyúlik a hordozó tetején.

Az egyes csoportban kétféle ülést is megtalálhatunk: az egyikben 5 pontos biztonsági övet helyeztek el, a másiknál pedig az autó saját biztonsági övéhez kapcsolódva, egy védőpajzs szolgálja a biztonságot. A védőpajzsos gyerekülés extra védelmet nyújt frontális ütközés esetén. Az 5 pontos ülések viszont valamivel kényelmesebbek. A harmadik csoportba tartozó üléseknél szinte mindig az autók 3 pontos biztonsági övével történik a rögzítés.

Print Friendly, PDF & Email