A hajbeültetés korhatára

Forrás: himgeurope.com
Forrás: himgeurope.com

Azt, hogy mikor szükséges elvégeztetni a hajbeültetést, elsősorban a kopaszodás mértéke határozza meg.Ugyanakkora fontos megjegyezni, hogy elméletileg nincs alsó korhatár, de a gyakorlatban 18 év alatt nem végzünk hajbeültetést, sőt a húszas éveik elején járóknak is érdemes még várniuk a beavatkozással, hiszen körülbelül 32 éves korig még zajlik a hajvesztés. Hajbeültetés előtt érdemes felkeresni egy hajgyógyászt is. Egy fiatalnak gondolnia kell arra, hogy sajnos lesz még kopaszabb is, és akkor már nem csak azzal lesz problémája, hogy a hajvonala hátrébb húzódott.

A hajbeültetésnek éles felső határa sincs, de a tapasztalataink szerint körülbelül 65 éves kor felett már nem érdemes hajbeültetésen gondolkozni, ebben a korban már nem végzünk ilyen beavatkozást.

Ha a hajbeültetést túl korán végzik el, akkor előfordulhat, hogy elhasználják azokat a graftokat, amelyek rendelkezésre állnak a donorterületen, így a később kialakuló hajhiányos területek pótlására már nem lesz elegendő a meglévő hajállomány, ezért ekkor már a kopaszodással sajnos nem lehet mit kezdeni. Tehát egy huszonévesen elvégzett hajbeültetésnél nagyon oda kell figyelni arra, hogy ne használjanak fel túl sok rendelkezésre álló graftot, hogy húsz-harminc év múlva is legyen majd miből gazdálkodni.

A hajbeültetést általában a középkorú férfiak végeztetik el. Őket már kevésbé aggasztja ebben a korban a visszahúzódó hajvonal, sokkal inkább zavarja őket a kopaszodó fejtető. Ők sokszor kérdezik, hogy lehetséges-e ősz hajszálakat átültetni. Ez természetesen megoldható feladat, bár kissé időigényes, mivel ügyelni kell rá, hogy a hajbeültetés után minél természetesebb végeredmény elérése érdekében a színeket véletlenszerűen válasszuk.

Minőségi hajbeültetés csak a HIMG hajbeültetési klinikától!