A méltán világhírű belga sörök

Belga sörök

Tudjuk-e azt, hogy a belgák miről a leghíresebbek? Nem kell sokat gondolkodnunk, hiszen szinte azonnal beugranak a belga sörök, na meg persze a csokoládé. Mitől annyira híresek ezek az italok? A belgák a sörkészítést nem nagyolják el, náluk úgymond ez hagyomány.

Elmondhatjuk, hogy valódi áhítattal és tisztelettel kezelik a söröket, legalábbis ez jön le abból, hogy mennyire változatos formákban készítik. A belga sörfőzés eredete a középkorig nyúlik vissza. Onnan is látszik, hogy a belgáknak ez az ital szent, hogy akkoriban a kolostorok kezdték meg az előállításukat. A viccet és az irigységet félretéve, a belga sörök fantasztikusak, minőségiek és világhírűek. A világ valódi csodálattal tekinti, hogy mennyi fajta sör van ebben az országban, ugyanis több mint 130 sörfőzde működik.

El sem hinnénk, hogy ezekben a sörfőzdékben kb. 800 sörfajtát állítanak elő rendszeresen, de valójában a belga sörök különböző fajtáinak a száma eléri a 8700-at is. Mindenkinek meg kell kóstolnia belőlük jó néhányat, mert annyira különlegesek.

Print Friendly, PDF & Email