A napelem tulajdonságai pozitívak

napelem
Napelem

A berendezés működését illetően kiváló, mivel bármilyen fényt kap, máris termeli az áramot. A napelem éjszaka azonban ezt nem teszi meg, szóval 0 százalékot termel. Ilyenkor általában a fogyasztás is alacsony a háztartásokban, de azt a keveset a normál hálózatból felveszi a rendszer. Reggelente, amikor a Nap még nem süt erősen, még kevés energiát termel.

A déli napsütéses órákban már sokkal magasabb az előállított energia mennyisége. A napelem az el nem használt energiát visszatermeli az elektromos hálózatba. Abban az esetben, ha sikerül tökéletesen beállítani a rendszert a család átlagos fogyasztásához, akkor 1 év alatt körülbelül annyi energiát termel meg, amennyit elhasználnának az elektromos hálózatból.

Abban az esetben, ha ki szeretné építtetni a rendszert, akkor meg kell adnia az alapadatait, például a villanyszámla összegét és a ház méretét. A napelem egy rendkívül jó megoldás, akár nagyobb épületek tekintetében is. Ebben az esetben csak arra lesz szükség, hogy nagyobb területen fekteti el a rendszert.