A virágmag előkészítve várja a termőtalajt

A természetben megtalálható növények között vannak hasznos gyógynövények és vannak gyomnövények is, amelyek nem tűnnek felhasználhatónak, azonban nagyon sok pozitív hatásuk van az emberi szervezetre. A növények életciklusuktól függően növekednek és szaporodnak, ami a magok elhullatásával valósul meg. A virágmag akár több kilométerre is kerülhet az elsődleges kialakulásának helyétől, a szélmozgástól függően.

Az alapfolyamatokba az emberi kíváncsiság is beavatkozott, mivel a megfelelő időpontokban begyűjtött virágmag pihentetés után a következő ültetési időszakra tökéletesen megújul és a földbe hintve tovább él a talajban. Ezt kitapasztalva, szerteágazó változat közül választhatunk a boltok polcainak kínálatából.

Olyan nevű növényeket is vásárolhatunk, aminek a megnevezésével korábban még nem is találkoztunk, de a tavaszi nagy virágzás alkalmával gyönyörködhetünk bennük. A virágmag több szezont is kibír, ha nem kerül felhasználásra, száraz és hűvös helyen tárolva évek múltán is elvethető marad.