A VoIP telefon kínálta lehetőségekről

VoIP telefon extra funkciókkal
VoIP telefon extra funkciókkal

A digitális technológia fejlődése sok új, valamint új köntösbe bújtatott hagyományos eszközt adott az emberiségnek. Az egyik ilyen a VoIP telefon, amely a hangot digitális jellé alakítva az internethálózaton közvetíti tovább.

Így a telefonálás jobb minőségű lesz, és sok extra funkcióra is lehetőség adódik, amelyek a hagyományos technológiával még nem voltak elérhetőek. A VoIP telefon segítségével többek között videohívásokat és a video-konferenciabeszélgetéseket is folytathatunk, ha megfelelő készülékkel rendelkezünk.

Ezek mellett természetesen, a már megszokott hívásvárakoztatás, hívásátkapcsolás és a hívásazonosító kijelzés is lehetséges. Ezért az ilyen készülékek igen nagy jelentőséggel bírnak az üzleti életben, de a magánszemélyek számára is élvezetesebbé tehetik a telefonálást.

A VoIP telefon lehet egy egyszerű telefonszoftver is, amit a számítógépre telepítve használhatunk. De telefonkészülékre hasonlító hardver eszközök is funkcionálhatnak ekképpen. Így tulajdonképpen egy fülhallgató és egy mikrofon segítségével a számítógépünkről, laptopunkról is kezdeményezhetünk beszélgetést.