Áthidalhatók a hiányzó fogak problémája

Fog implantátum

A megoldás egyszerű, viszont nekünk kell megtennünk az első lépést és ez nem más, mint átlépni a fogorvosi rendelő küszöbét. Ezután elkezdődik egy olyan folyamat, aminek néhány napon belül érezni fogjuk a pozitív hatását. Akinek valaha kiesett egy vagy több foga, az tudja, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie nap mint nap.

Ahogy elkezdődik a nap, már a fogmosás is rossz érzés lesz, mert a hiányzó fog helyén a fogkefe felsértheti az ínyt, akármennyire próbálunk óvatosak lenni. Utána következik a reggeli, az ebéd és a vacsora, miközben csak arra tudunk figyelni, hogy miként ne kerüljön étel arra a részre, ahonnan hiányzik a fogunk. A fogászati híd alkalmazása a legnépszerűbb fogpótlási módszer manapság. Ezen kívül, az implantátumok szintén kitűnő megoldásnak számítanak. Bármelyiket válasszuk, mind a kettővel jól fogunk járni. A különbség az, hogy másképp kerülnek rögzítésre.

Az implantátum sokkal tartósabb, hiszen ez az állkapocsban rögzül, hasonlóan a valódi foghoz. Míg a hídnak az egészséges fogak jelentik a tartópilléreit. Érthető, hogy az ember nem szívesen veszi rá magát egy ilyen beavatkozásra, de sokkal jobban fogunk járni. mint egy hiányos fogsorral. Egészséges, szép mosolyunk lesz, a műfogak kinézete pedig semmiben sem tér el az eredetiektől. Hamar hozzá lehet szokni és ismét bátran fogyaszthatunk szilárdabb ételeket is, mert képesek leszünk tökéletesen rágni. A beszédben is jelentős szerepük van az első fogaknak és ha ezek közül hiányzik egy vagy akár több is, akkor nehezen érthető lesz a beszédünk és nem szívesen fogunk mosolyogni.

Amennyiben elveszítjük az egyik fogat, úgy nő a többinek a terhelése, amelyek idővel szintén elkezdenek tönkremenni. Egy olyan láncreakció indul be, amit csak a fogorvos képes megállítani. Éppen ezért érdemes betérni a Clinident fogászat rendelőibe, hogyha ilyen problémával találjuk szembe magunkat. Minden eszköz és szaktudás rendelkezésre áll ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Nem fogjuk soha többet kellemetlenül érezni magunkat társaságban.