Az AWI hegesztőgép AC DC verziója elérhető

Awi hegesztőgép ac dc

Ezek a berendezések argon védőgázos, wolfram elektródás ívhegesztésre alkalmasak egyen- vagy váltakozó áramú kimenettel.

Az AWI hegesztőgép AC DC változata esetében, az ív a wolfram elektróda és a munkadarab között ég, a hozaganyagot pedig kézzel adagolják az ívbe. Acéloknál egyenáramú, míg alumíniumhoz váltakozó áramforrásra van szükség. A folyton jelentkező alumínium-oxid ugyanis félvezető jelleget mutat, feltöréséhez ellenkező irányú áramra is szükség van. Abban az esetben, ha a kötésnél jó beolvadásra, valamint nagy mechanikai szilárdságra van szükség, ezt a folyamatot, eljárást választják acélok és alumínium esetében is.

Az AWI hegesztőgép AC DC verziója alkalmas acél, rozsdamentes acél, réz, alumínium és más könnyűfém ötvözetekhez is. Ez az eljárás tiszta és salakmentes, a beolvadás tökéletes és szabályos a varrat. Nincs szükség a folyamat után a varrat csiszolására, tisztítására. Egyes ilyen berendezések rendelkeznek pulzáló funkcióval, amelynek köszönhetően szebb varrat lesz az eredmény.

Print Friendly, PDF & Email