Balatonboglári pezsgő megszületésének lépései

Balatonboglári pezsgő

A különleges italokat több találó hasonlattal is lehetne illetni, amelyek kifejezik annak értékét, szerepét és persze a készítésének folyamatát. A Balatonboglári pezsgő joggal hasonlítható egy házassághoz, mert megannyi minőségi összetevő, sok munka és törődés szükséges. A pezsgő modern kori történetében már jól meghatározható, precíz lépésekről beszélhetünk, amelyek betartása nélkül nem születik meg jó pezsgő.

A Balatonboglári pezsgő első lépése a kiváló alapbor elkészítése, ami kiemelkedő kiindulópontja a fantasztikus ízeknek és aromáknak, akárcsak a szerelmünk megtalálása. Aztán következik a többi lépés, mint amilyen az erjesztés, érlelés és a likőrözés, majd a hidegkezelés, szűrés és végül a töltés meg a zárás.

A csomagolást már csak a felbontás követi, ami új történetet ad a Balatonboglári pezsgőnek. A tartós házasságnak is kihagyhatatlan lépései, fejlődési menete van. Az udvarlás időszaka megadja a jó kezdetet, de ahhoz, hogy beteljesüljön meg kell találnunk az igazit és ki kell tartanunk mellette.

Print Friendly, PDF & Email