Fogfehérítés és fogkőlevétel, hogy a fogak egészségesek maradjanak

Az egészséges fogak egyik legfontosabb követelménye a teljes szájüreg, nemcsak a fogak, hanem az íny és a nyelv rendszeres tisztítása is. Éjszaka, napközben és különböző ételek fogyasztása után hatalmas mennyiségű baktérium halmozódik fel a szájban és számos betegséget okoz.

De nem szabad elfelejteni, hogy a fogkefe és a fogkrém nem csodaszer. Az évente egyszer vagy kétszer szakszerűen elvégzett fogfehérítés és fogkőlevétel viszont fantasztikus eredményekre képes. A professzionális eljárás a fogak és az íny egészségének helyreállítását célzó különböző intézkedések egész sorát jelenti. Az eredmény a kellemetlen lepedék eltávolítása a fogzománcról és a koronák természetes színének helyreállítása.

A fogfehérítés és fogkőlevétel után nagyon fontos, hogy a páciens az első 24 órában kerülje a dohányzást és a kávé, tea és gyümölcslé fogyasztást, mivel ez negatív hatással lehet a helyreállított zománc színére. Tanácsos megfogadni a fogorvos minden ajánlását és nem szabad megfeledkezni a rendszeres fogfehérítés és fogkőlevétel fontosságáról.