Friss levegő a hővisszanyerős szellőztető révén

Hővisszanyerős szellőztető

A szellőztetés nem mindig oldható meg ablaknyitás révén, ráadásul ez nem is túl hatékony megoldás, így az otthonokban és irodákban is érdemes elgondolkodni a modern rendszerek kiépítésén. A hővisszanyerős szellőztető lakóházakban és irodaépületekben is remekül megállja a helyét, ráadásul hőveszteség nélkül, sőt, a szennyeződéseknek gátat szabva juttatja be a friss levegőt a zárt terekbe.

Így csak a légtömeg minőségén lesz érzékelhető, hogy a hővisszanyerős szellőztető üzem alatt van, de egyébként a hőmérsékleten vagy a káros anyagok okozta tünetek okán nem. Csendesen működik, kiszűri a szennyeződéseket és a friss levegőt ugyanolyan hőfokon áramoltatja be, mint amilyenen az elhasznált távozott.

Ez energiahatékonyság terén sem utolsó szempont, hiszen a légkondicionálónak vagy éppen a fűtőberendezésnek nem kell újra és újra lehűtenie vagy felmelegítenie a teret, ahányszor csak a hővisszanyerős szellőztető működésbe lép. Sőt, a megfelelő változattal többé párátlanítóra, illetve párásítóra sem lesz szükség, mert a készülék ezek szerepét is átveszi.