Gyönyörű hegyvidéki kirándulóhelyek Magyarországon – 1.rész

 

Hegyi kirándulás Magyarországon
Hegyi kirándulás Magyarországon

A rengeteg munka mellett érdemes néha kikapcsolódni, feltöltődni, arra pedig, hogy ezt valóban elérhessük, nem sok esély van a zárt lakásban vagy a város zajában. Érdemes elgondolkodni a kiránduláson, hiszen a jó szórakozás mellett rendkívül egészséges, de emellett gyönyörű helyeket is láthatunk ráadásul. Magyarországon számtalan ilyen hely van. Nem kell messze menni ahhoz, hogy a fővárosból vagy az ország bármely más pontjáról megközelíthessünk néhány gyönyörű hegyvidéki helyet.

 

A Mátrán megtalálható Kékestető Magyarország legnagyobb hegycsúcsa, azonban az 1014 m magas tetőn sokan még nem jártak, vagy nem barangolták be teljesen. Nem szabad kihagyni, hiszen gyönyörű a táj, a levegő tiszta, minden meg van adva, amire szükség van egy jó kiránduláshoz. A Bakonyban található Cseszneki vár is egy kiváló célpont lehet, a Bakony gyöngyszemének nevezik. A Győr és Zirc közötti lankákon foglal helyet, egy valóban gyönyörű várról van szó, de a panoráma is csodás. A Julianus kilátó a Börzsönyben lelhető fel, a Nagymaros az egyik legszebb része a Börzsönynek, itt van ez a kilátó is, amit már messziről meg lehet ismerni.

 

A Fátyol vízeséshez is mindenkinek el kell kirándulnia, aki még nem járt arra, hiszen a Bükkben megtalálható egyik legszebb hely, hihetetlenül szép természeti csoda. A szép környezet mellett az élővilág gazdagsága is lenyűgöz mindenkit, aki odalátogat. A zempléni Boldogkő vára is megfelelő célpont egy jó kis kiránduláshoz, ezek a romok egy sziklaszirten helyezkednek el. A kilátóra is érdemes felmenni, gyönyörű panoráma nyílik onnan.