A hagyományőrző ékszer több mint egy kiegészítő

Egyre többen keresik a hahgyományőrző ékszereket

Vannak olyan dolgok, amelyek már évezredek óta részei az életünknek és valószínűleg azok is lesznek, míg világ a világ. Ilyenek például az ékszerek.

Az nem változik, hogy szeretjük és mindennap viseljük, csupán a forma, méret, anyag, stílus változik gyakran, divathullámok jönnek és mennek. A hagyományőrző ékszer újabban reneszánszát éli és egyre többen választanak ezek közül, akár maguknak vásárolják, akár ajándékba szeretnék adni. Általában olyan jellegzetes mintákat találhatunk, mint például a matyó vagy a kalocsai, amelyek a népművészet számtalan területén visszaköszönnek. Hatalmas értékkel bír a hagyományőrző ékszer, hiszen segít megőrizni azt, ami szervesen hozzátartozik nemzeti öntudatunkhoz, amitől érezzük, hogyha gyakran határok által elválasztva is, de egy helyre tartozunk.

Minden hagyományőrző ékszer magával hordoz valamit a múltból, abból amit mi szépnek és értékesnek tartunk, amitől mi, mi vagyunk. Teljesen mindegy, hogy fiatal vagy idős viseli, mert mindig több lesz, mint egyszerű ékszer.