Hazajáró, avagy az Olajág Otthonok újpalotai lakók visszatértek Csemőre, a Tamás Tanyára

Ismét Csemő tanyán jártak az Olajág Otthonok lakói

A Cegléd melletti tanyára már évek óta visszatérő vendégként járnak az Olajág Otthonok újpalotai lakói, disznótoros ebédre. A hangulatos környezet, a megfizethető árak, a roppant kedves kiszolgálás és nem utolsó sorban a finom ételek miatt érdemes oda elmenni.

Már a bejáratnál várta az idősotthon lakóit a finom forralt bor. Aztán jött a házias húsleves gazdagon. Az öregek otthona lakói itt mindig dupla adagot szednek, de most sikerült három tányérral rekordot döntenie több idősnek, mert annyira finom volt.

Ezután hozták a hurkás-frissensültes tálat, amúgy megpakolva tanyasi módra, igazi vegyes savanyúsággal. Majd a házi – még meleg – meggyes pite következett, amit sikerült a forralt bor maradékával leöblögetni. Ezek után egy kis levegőzés gyanánt lesétáltak az Olajág Otthon idős lakói a tanyán tartott lovakhoz, kacsákhoz és az egyik rendezvényteremhez is. Itt éppen egy esküvő kiállítás dekorációjában gyönyörködhettek az idősotthon lakói egy kicsit.

Útban hazafelé megbeszélték az öregotthon lakói, hogy egyszer nyáron is elmennek, mert izgatja az időseket a tulajdonos által megemlített kemencében sült csülök is…

 

Print Friendly, PDF & Email