Hogyan működik a szennyvízszivattyú?

szennyvízszivattyú
szennyvízszivattyú

Vannak olyan családi házak és társasházak, ahol egy közös gyűjtőbe megy a szennyvíz. Ezekben az esetekben mindig van szennyvízszivattyú, aminek a működését nem sokan ismerik, pedig igazán egyszerű. A készülék feladata annyit tesz, hogy az idő alatt felhalmozódott szennyvizet kiemelje és elszállítsa egy csatornába.

Nem hasonlíthatjuk össze a hagyományos szivattyúval, mivel a működésük nagyban eltér. Normál esetben ezek csak mozgatják a vizet és gyakran eltávolítják a szennyeződéseket.

Ezzel szemben az ürülék nagyobb darabokat tartalmaz, amit fel kell darabolni a végleges szállítás előtt. Normál berendezés erre nem képes és a használat során károsodna, végül teljesen üzemképtelenné válna.

Vásárlás előtt mégis meg kell vizsgálni több lehetséges berendezést, mivel nem mindegyik képes egy egész társasházat ellátni, mivel vannak direkt a kisebb családra kialakítottak. A szennyvízszivattyú megrendelése előtt mindig ellenőrizzük, hogy pontosan mekkora mennyiséget tud áramoltatni, nehogy később kelljen kicserélni!