Kerítésre nád? Takarásra tökéletes!

A nád évezredek óta egy kedvelt alapanyag az építészetben. A tartósságának és az esztétikumának köszönhetően sokrétűen alkalmazható, arról nem is beszélve, hogy a világ minden táján léteznek különféle nádfajták. Magyarországon a kerítésre nád egy remek dekorációs megoldásnak számít. Régen persze kedvelt volt a nádtető is, azonban a cserép megjelenésével ezt egyre kevesebben használták. A tanyavilágban vagy a skanzenekben persze a mai napig megcsodálhatók a sajátos megoldások. Illetve az is szót érdemel, hogy ugye hazánkban még mindig sok vályogház van, amiknek a falait többnyire természetes náddal javítják fel a szakik.

Továbbá a tetőszigetelésben is szerepet kaphat, illetve a kerítésre nád is jó választás. A kerítésrendszerek azonban nem készülhetnek csakis nádból, hiszen egy olyan naturális alapanyagról van szó, ami nem a legerősebb és nem áll ellen az erős szélnek. Egy fa vagy vas keretbe foglalva lehet a legjobban építeni, illetve a kerítésre nád lehet hagyományos drótkerítéses megoldás. Takarásra is kiválóan beválik, ugyanis már egy rétegben megakadályozza a belátást. Ha pedig két réteget helyez fel a fa- vagy vaskerítésre az ember, akkor biztos, hogy senki sem lát át azon.

Tökéletes belátásgátló a fa kerítés panel

Mindenki azt akarja, hogy az idegenek, kíváncsiskodók és az utcán sétáló személyek ne lássanak be az udvarra. A fa kerítés panel kétségtelenül az egyik legjobb választásnak bizonyul ekkor. Sőt, egyéb szerkezeteknél is beválik. Ha az ember a kertjében szeretne kialakítani egy kis kuckót magának, esetleg egy teljesen intim szférát vagy kerti zuhanyzót, akkor is jó választás ez.

A fa kerítés panel mellett szól, hogy nem kerül sokba és a felhasználása gyerekjáték. Ha profi módon van kialakítva a fa kerítés panel, akkor nyugodtan napozhat, pihenhet, olvasgathat, aludhat az ember saját kertjében. A panelek teljesen átláthatatlanok, így senki sem tud majd bekukucskálni az udvarra. A kellékek árnyékolásra is nagyon jók, és előszeretettel vetik be ezt a medence köré. Mivel elemenként vehető meg, ezét nem szükséges métereket megvenni belőle.