Kiadó lakások a 6. kerületben – mik a lehetőségek?

Albérlet Budapesten
Albérlet Budapesten

Budapest most már nemcsak híres, de meglehetősen terjedelmes várossá nőtt, főleg magyarországi viszonylatban. Ily módon alaposan fontolóra kell vennie mindenkinek, hogy hol keres lakást, illetve hol vállal munkát. Ha pont a 6. kerületben keres kiadó lakás, akkor vannak olyan weboldalak (mint például az alberletbudapest.hu), amelyek nagyban megkönnyíthetik a keresését. Nyilván ez azoknak aktuális, akiknek a munkahelyük, esetleg a főiskolájuk, egyetemük ott van a környéken, mert így nem szükséges mindennap kétszer is átingázniuk a várost.

Több órányi időt spórolhatnak meg, ha ezt figyelembe véve választanak albérletet, ami a ma emberének, aki amúgy is folyamatosan időhiányban szenved, óriási előnyt jelent. Kiváltképpen, ha számításba veszi, hogy a városban történő ingázás oda-vissza néha 2-3 órát is igénybe vehet. Az ezzel járó költségről meg már nem is beszélve. A fenti linken két lakás is található, amelyek több szobával rendelkeznek. A szobák különböző méretűek.

Van, amiben csupán 1, de olyan is akad, ahol 2 személy is kényelmesen elfér. Nyilván az árak is ennek függvényében változnak, ha együtt bérelnek egy szobát, mert akkor a jóval kevesebbet kell majd fizetni. Az említett oldalon két olyan lakás van feltüntetve, ami a Professional Premium Property Zrt. tulajdonában van, ami köztudottan egy megbízható cég, mivel minden ingatlan bérbeadásakor szerződést köt és a befizetésekről számlát állít ki.

Így az albérlőnek nem kell aggódnia a különféle átverések miatt, vagy attól tartania, hogy egyik napról a másikra kiteszik, ha a ráháruló kötelességeknek megfelelő módon és időben eleget tesz. A szóban forgó lakások egyikének fix a rezsije is, aminek az egyik előnye, hogy az albérlő pontosan tudja, mekkora kiadásai lesznek a következő hónapban. A weboldalon egyébként a szükséges tudnivalók és infók mellett, képek is láthatóak a lakások szobáiról, így már előre képben lesz, hogy mire számíthat. Természetesen még a bérleti szerződés megkötése előtt, személyesen is megtekinthető a lakások mindegyike, csupán időpontot kell egyeztetni a cég munkatársaival.