A kullancs nyakörv előnye és hátránya

Kullancs nyakörv

Minden évben eljön az a bizonyos időszak, amikor a nyár beköszöntével az élősködők is megérkeznek. Az egyik legveszélyesebb közülük a kullancs, ami nemcsak az emberre, de a házi kedvenceinkre is kockázatos. Erre jelent megoldást a kullancs nyakörv, ami nemcsak az adott rovar, de jó esetben még a bolha ellen is megvédi a kutyát.

Természetesen egyéb módszerek is léteznek az óvintézkedés érdekében, mint a rácsepegtető oldat vagy a permet. Azonban a nyakörv teljes körű biztonságot nyújt az ebnek, akár egy egész szezonra. Egyes termékek akár 7 hónapon át védik az állatot. Egyszerűen csak felhelyezi a kullancs nyakörvet, ami már működésbe is lép.

Hosszútávon ez éri meg a legjobban, hiszen csak egyszeri kiadást jelent. Egyes példányok vízállóak, amik hasznosnak bizonyulnak, amennyiben tisztában van vele, hogy a négylábúja időnként szeret megfürdeni a közeli patakban. A kullancs nyakörv egyetlen hátránya, hogy az ebnek ezt folyamatosan viselnie kell. Azonban ha bokros területeken jár, az nyakörv könnyen beleakadhat a gallyakba, ami esetleg el is szakad.

Print Friendly, PDF & Email