Lakáshitel ingatlanpiaci információkkal

Családi kedvezmények

Az ingatlanpiaci árak évről-évre változnak és az ország területeit figyelembe véve is különböznek. Jól meg kell gondolni tehát, hogy mikor szeretnék egy lakáshitel segítségével az otthonukat megvásárolni.

Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora törlesztő részletet kell majd hosszú évekig fizetni a kiszemelt banknak. Ehhez azonban előre kell tájékozódni és egy ingatlanos segítségét kérni, hogy jelezze, ha olyan lakás szabadul fel, amelyiknek az átlaghoz képest alacsonyabb az ára.

Az ember szeretne magának szépet és jót, de főleg megfizethető áron. Miért ne lenne ez ugyanígy a lakáshitel szempontjából is? A piaci kamatozású lakáshitelt, használt ingatlan vagy építkezésre alkalmas telek megvásárlásához is kérheti.

Ha pedig bővíteni szeretné a jelenlegi lakását, akkor is fordulhat pénzért az ilyen típusú lakáshitel kérvényezése által. Az államilag támogatott hitelek azonban kötöttebbek, csak az új építésű ingatlanok vásárlását engedélyezik vagy azt, hogy Ön építhesse fel az új otthonát. Ezen esetekben érdemesebb lehet inkább az állami lakáshitel opciót választani.