Miért egyre népszerűbb az agar agar?

agar agar

Agar agar

A gasztronómia soha véget nem érő fejlődésben és változásban van, de csak rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk tartani vele a lépést. A csodálatos agar agar egyre népszerűbb a konyhai trükköket kedvelők körében, mert annyira fantasztikus és látványos végeredmény készülhet a felhasználásával. Tulajdonképpen egy növényi eredetű zselésítő anyagról van szó, ami sokkal hasznosabb annál, mintsem csak sűrítésre használjuk.

Egyrészt érdemes kiemelni a magas rosttartalom előnyeit, aminek révén az emésztési panaszok enyhítésére is alkalmas. De ennek ellenére, az agar agar fő funkciója a zselésítés, sűrítés és a semleges íze hozzájárul ahhoz, hogy szinte bármilyen ételhez, süteményhez vagy tortához bátran használjuk.

Akár lekvárokat és készíthetünk vele, de nem ritka az sem, hogy egészen különleges állagokat hozzunk létre, ami egyben látványos, másrészt egészséges. Nagyon könnyű vele dolgozni, csak pár szabályt kell megtanulni ehhez. A bulkshop.hu oldalon többet megtudhatunk az agar agar áráról, felhasználási módjáról és a szerepéről.

Print Friendly, PDF & Email