Mikor is szükséges az LPE T idom?

LPE T idom
LPE T idom

Egy locsolórendszer minden egyes eleme tökéletesen kell kapcsolódjon egymáshoz azért, hogy az öntözés a kert minden részében megfelelő kell legyen. Rengeteg minden múlik az LPE T idom minőségén, milyenségén, beszerelési módján is. Miért lényeges ez a tartozék? Miről is van szó igazából?

Nos, az LPE T idom nem más, mint a lágy polietilén csövek könnyen szerelhető és olcsó kötőeleme. Ezt nyugodtan lehet alkalmazni akkor, amikor a csövek és csepegtetők összeszerelése következik az építésnél. A könnyen szerelhető és olcsó kötőelem egy kúpos kialakítású eszköz, aminél az illesztett cső idomból való kicsúszását a tokos rögzítés akadályozza meg.

A menetes LPE T idom azért jó választás, mert ezt csatlakoztatni lehet többféle típusú csőrendszerhez és idomhoz is, illetve beköthetők a segítségével különböző szórófejek is. Az idom a szakemberek nagy kedvence, ugyanis ennek a szerelése nem okoz gondot.

A csővel való összeillesztése hasonlóképpen könnyű, hiszen csak annyi a dolga az embernek, hogy letekeri az idomról a szorító tokot és felhúzza az illeszteni kívánt csőre. Mivel az LPE T idom és a cső közötti illesztés néha szivároghat, ezért nem tanácsos folyamatos nyomás alatt lévő vízvezetékben alkalmazni.

Pár mondatban az öntözőfej típusokról

Ha már az idomokról szó esett, érdemes kitérni a szórófejekre is. Az öntözőfej típusok sokasága biztosítja azt, hogy mindenki megtalálja az ideálisat a kertjéhez. Kétség sem fér hozzá, hogy minden locsolórendszernek fontos elemei ezek, hiszen a közvetlen vízkibocsátásért felelősek.

Legtöbb esetben a gyep öntözésére szolgálnak és a szelepek után, a zónák csőhálózatára vannak felszerelve. Az öntözőfej típusok sokaságával lehet találkozni, és a kert tulajdonosának vagy épp a megbízott szakembernek a feladata kiválasztani és kiosztani az ideális modelleket.

A öntözőfej típusok kiválasztását nagymértékben befolyásoló tényező a terület tagoltsága és a mérete. Sokan azért is bízzák a munkát egy professzionális kertmesterre, mert az tudja, hogy a kiosztáskor az alapelv az a bizonyos fejtől-fejig történő megoldás. Ezt követi az Esőmester is.