Milyen filmek vannak a moziban? – 3. rész

Jobbnál jobb filmek
Jobbnál jobb filmek

A Bovaryné egy nagyon híres francia regény, amelyiknek modern feldolgozását nézhetjük most a mozikban. Ez film a Gemma Bovery nevet kapta. Súlyosságot tekintve elmarad a forrástól, ám nem is az a cél, hogy ilyen tekintetben a nyomába érjen, inkább a francia tájban és egy kenyérgazdaságban elmerülő érdekes stílusgyakorlat. A főszereplőt egy volt Bond-lány kapta. A Halálos Iramban 7 című filmet senkinek sem kell bemutatni, hiszen ez a sorozat hatalmas népszerűségnek örvend és ez a rész is egyre nagyobb tömegeket vonz a vásznak elé.

 

Egy erőteljes filmet alkottak, ami még olyan embereket is meg tud fogni, akik nem feltétlenül kedvelték a sorozat korábbi részeit. A vége meghatóra sikeredett, a Paul Walker-búcsúztatás biztosan nagy nyomokat hagy majd a rajongókban. Az Életrevalóak is hatalmas sikert aratott mindenhol a világon. Az alkotók, Olivier Nakache és Eric Toledano pedig most új filmet készítettek, amelyik a Samba nevet kapta. Ez egy olyan alkotás, ami az Életravalóakhoz hasonlóan, késhegyen táncol a dráma, valamint a vígjáték között. Az egyik főszereplő ismét Omar Sy, akinek sikerült ismét egy hibátlan alakítást maga mögött tudnia.

 

A másik főszerepet Charlotte Gainsbourg játssza. A téma két egymással szimpatizáló, ám zárkózott ember körül mozog, a hangulatokkal pedig kiválóan játszottak ebben a filmben is. Itt már nincs az a fajta komédiázás, mint a korábban említett alkotásban, de a hatás itt sem marad el. A Samba témája egy kiutasítással fenyegetett és ettől félő bevándorló, valamint az ügyével foglalkozó önkéntes kapcsolata körül mozog.