Mosott kavics a természet szépségével

mosott kavics
Mosott kavics

Nem mindegy, milyen kavicsról beszélünk, amikor kerttervezésre kerül sor. A homokos kavics, vagyis a sóder még az építkezési folyamat nélkülözhetetlen alapanyaga, viszont már a mosott kavics az udvarunk ékessége lehet.

Egy biztos, mindkét esetben a folyók, patakok által lekoptatott gömbölyded kövekről beszélünk. A mosott kavics tehát már egy magasabb kategória, tisztított és válogatott darabok kerülnek kereskedelmi forgalomba, méret szerint osztályozva. Az árak is ezektől a besorolásoktól függően lehetnek magasabbak vagy alacsonyabbak. A mosott kavics kiválóan alkalmas különleges, kavicsos kertek kialakítására, akár gyalogutak, akár kocsibehajtó is megoldható vele, a sokkal költségesebb betonozás, illetve térkövezés helyett.

Az eredmény pedig sokkal organikusabb, élhetőbb élettér lesz, ahol a növények is szeretni fognak, ugyanis a kavicsos közeg segít a vízelvezetésben, a hőszabályozásban. Nem utolsósorban, ellenáll az időjárásnak, nem töredezik, repedezik, mint egy mesterségesen kialakított felület.