Nem csupán kiegészítő az automata férfi karóra

Mostanában, az „okos világban”, amikor már az időt is az interneten ellenőrizzük, az órák kiegészítőkké váltak. Méghozzá nemcsak a nőknek, hanem a férfiaknak is, hiszen mára mindennapos, hogy viselünk ilyet. A technikának köszönhetően, egy automata férfi karóra igen esztétikus és megbízható szerkezet.

Egy neves angol órásmester műhelyében 1764-ben készült el az első működőképes és „tűrhető” méretű óra, ugyanis ezek még nagyon nagyok voltak a maiakhoz képest. Később egy genfi órás bevezette a drágakő csapágyak alkalmazását, ami javított a minőségen. A következő nagy lépés 1928-ban volt, amikor megjelent a kvarc óra. Azóta a technológia rohamosan fejlődött és mára már az automatizáltság megszokott lett.

Ezeknél az óráknál kevés a meghibásodás, minőségi termékek, emellett pedig hatalmas a termékpaletta, van miből választani, nemcsak a gyengébb, hanem az erősebb nemnek is. Utóbbiaknál számíthat az is, hogy például egy edzés alkalmával az automata férfi karóra bírja a vizet, az izzadtságot és megbízható legyen.