Örökzöld sövény birtoka védelmére

Örökzöld sövény

A magyar népmesék jellegzetes szófordulata, hogy amikor a király vagy a földesúr gazdagságáról regélnek, akkor azt mondják, hogy kolbászból van a kerítés.

Megyeri Szabolcs kertészetében most olyan örökzöld sövény vásárolható, ami valóban ehető, így ha nem is kolbászból lesz Önnél a kerítés egy ilyen növény megvásárlása után, de elmondhatja, hogy ehető a kerítése. Egy örökzöld sövény sokkal szebb határkijelölő eszköz, mint a rozsdásodó fémkerítés vagy a festett kőfal, hiszen a természetesség érzetét, ahol úgy érezheti magát, mintha egy mezőn vagy egy rét közelében lakna, a természet lágy ölén. Létezik tüskés fajtájú örökzöl sövény is, ami kiválóan alkalmas a porta védelmére. Ezeken a növényeken garantáltan egy betörőnek sem lesz kedve keresztülhatolni.

Azonban, ha mégis megpróbálkozna ezzel, akkor a tövisek már az első mozdulatok után jobb belátásra fogják bírni és el fogják tántorítani a tisztességtelen szándékától. A Megyeri Szabolcs kertészetben vásárolt örökzöld sövény tehát nemcsak szép, hanem hasznos is.

Print Friendly, PDF & Email