Régen is voltak ütős hangszerek

ütős hangszerek

Ütős hangszerek

A ritmusérzék fejlesztésének rendkívül sokféle lehetősége van. Talán mégis valamilyen hangszer alkalmazása az, amivel gyors eredményt érhetünk el. Vannak, akik kevésbé a billentyűs, fúvós vagy húros kivitelek felé vonzódnak és inkább az ütős hangszerek azok, amelyek elnyerik a tetszésüket.

Ezeknek elég sokféle változata van és a történetük több ezer évre nyúlik vissza. Már az első emberek is használtak valamilyen dobfajtákat és nem kell említeni, hogy a harctéren mekkora jelentőséggel bírtak ezek az eszközök. Az ütős hangszerek révén konkrét hadmozdulatokat lehetett vezényelni, de arra is akadt példa, hogy elég volt a megfelelő hangerő az ellenség megfélemlítéséhez.

Természetesen a modern kivitelű ütős hangszerek valamivel diszkrétebbek és egyedi módon vannak megtervezve. Kapható például olyan elektromos változat, amivel még egy társasházban is lehet gyakorolni anélkül, hogy bárkit felzavarnánk a legkedvesebb álmából. Az ütős hangszerek megismerését kezdjük el bátran a hangszerdepo.hu oldalon, mert itt van miben válogatni!

Print Friendly, PDF & Email