A sport ruha legyen kényelmes és esztétikus

Sport ruha

A vérbeli sportolók elsődleges szempontja a kitűzött célok elérése. A sport ruha elsősorban a funkcionális szempontoknak kell megfeleljen, vagyis bírja jól bírja a megterhelést, legyen bőrbarát és kényelmes.

Azonban, ezek a szempontok egyáltalán nem zárják ki az esztétikus megjelenést, hiszen a vonzó, érdekes ruházatban, az edzőtermekben eltöltött hosszú órák is sokkal kellemesebben telnek. Az igényesség a külső jegyekben egyáltalán nem megy a minőség rovására, főleg az olyan márkák esetében, mint például a Nebbia vagy a Gorilla Wear. Olvasd Tovább

A kondigépek segítenek az egészségünk megőrzésében

A kondigépek beszerzése egyszerű

A kondigépek beszerzése egyszerű

Ha nem mozgunk eleget, izmaink lassan leépülnek, gyengék, erőtlenek lesznek. A mozgáshiány ugyanakkor elhízáshoz és különböző betegségekhez is vezethet. A kondigépek használatával ez elkerülhetővé válik.

Sokszor nincs időnk arra, hogy kimenjünk a szabadba egyet kocogni, kerékpározni vagy legalább sétálni néhány kilométert. Ha a munkánk is olyan, hogy nem teszi lehetővé a mozgásigényünk kielégítését, akkor más módszerekhez kell folyamodnunk. Olvasd Tovább

Hatalmas sportteljesítmény a Veszprémtől

Sportsikert ért el a Veszprém

Sportsikert ért el a Veszprém

Az MKB-MVM Veszprém hatalmas teljesítményt ért el a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, hiszen sikeresen bejutott a legjobb négy közé. Ez nem kis teljesítmény, hiszen a klubok közötti sorozatok tekintetében a Bajnokok Ligája az egyik legrangosabb a világon. Idegenben döntetlent ért el a veszprémi csapat a párizsi PSG otthonában, majd egy héttel később, hazai pályán sikerült győzni 34-28 arányban. Ez hatalmas sportteljesítmény, hiszen a párizsi csapatra rengeteg pénzt költöttek, a világ legjobbjainak tartott játékosokat vitték oda, hogy valami nagyot alkossanak.

 

Olvasd Tovább

Kimagasló egyéniségek és teljesítmények a magyar sportban – 3. rész

A magyar sport kezdetei

A magyar sport kezdetei

Amikor a kimagasló egyéniséget keressük a korai magyar sportéletben, akkor nem mehetünk el szó nélkül Schaffer Alfréd, vagyis Spéci mellett. Megnyerte a vidék bajnokságát a Tatabányával, majd a Fradival játszott döntőt 4:3-as állásnál félbe kellett szakítani. Ekkor még csak 19 éves volt Spéci, ám a döntőben mindhárom tatabányai gólt ő szerezte. Szinte mindenki szerette volna leigazolni, végül az MTK-hoz szerződött. 1919-ben emigrált, ezt követően bajnok lett Németországban és Ausztriában is.

 

Olvasd Tovább

Kimagasló egyéniségek és teljesítmények a magyar sportban – 2. rész

Schlosser Imre, az egyik legnagyobb sportoló

Schlosser Imre, az egyik legnagyobb sportoló

Slózi volt a világon először 75-szörös válogatott, mellette sok más érdekesség is kötődik Schlosser Imre nevéhez. Az FTC villámgyors játékosa tizenháromszor lett sorozatban bajnok, hétszer pedig gólkirály is lett a sportoló. Slózi kapcsán meg kell említeni az FTC-t is, ami 1908-1913 között ötször lett bajnok egymás után. Hatalmas nézősereg volt kíváncsi hétről hétre a csapatra, így 1911-ben már új stadiont avattak az Üllői úton. Schlosser és Rumbolt olyan személyiségek voltak, akik egyedül is vonzották a nézők ezreit.

 

Olvasd Tovább

Kimagasló egyéniségek és teljesítmények a magyar sportban – 1. rész

Kimagasló magyar sportteljesítmények

Kimagasló magyar sportteljesítmények

A magyar sport korai fázisában gyakorlatilag ontotta magából a kimagasló egyéniséget, valamint teljesítményeket, a labdarúgás pedig erre az egyik legjobb példa. A jelenlegi siralmas helyzetet egy kicsit elfeledve, érdemes elgondolkodni néhány hatalmas eredményen, mint például az 1911/12-ben lezajló németországi és angliai győzelmi sorozaton, amit az FTC tudhat magáénak. Amennyiben személyekről szeretnénk beszélni, először nem egy magyarról kell szót ejteni, hanem egy görögről, aki bajnok volt úszásban és futásban is.

 

Olvasd Tovább

Kiemelkedő magyar sportolók: Puskás Ferenc

 

Puskás egy igazi legenda

Puskás egy igazi legenda

Vannak olyan magyar sportemberek, akiket szinte kivétel nélkül ismernek a magyarok, azonban olyanok is akadnak, akiket külföldön is ismernek. Magyarországról rengeteg országban Puskás Ferenc jut először az emberek eszébe, ami nem véletlen, hiszen az 1927-ben született labdarúgó a világ legjobbja volt a maga korában. A magyarországi és spanyolországi karrierje folyamán, 528 bajnoki mérkőzésen 512 gólig jutott, ezzel ő volt az Évszázad gólkirálya. Olvasd Tovább

Sportolási lehetőségek Budapesten

 

Sokan sportolnak a Margitszigeten

Sokan sportolnak a Margitszigeten

Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen a kellő mozgás, így érdemes minél több időt szentelni ennek. Budapesten rengeteg lehetőség van sport szempontjából. Az egyik legnépszerűbb hely a Margitsziget, ahol már délelőtt is nagyon sok emberrel lehet találkozni, akik épp kocognak, vagy más mozgásformát űznek. Nem meglepő, hogy ilyen sokan sportolnak a szabadidejükben, hiszen bátran kijelenthető, hogy a magyar egy sportos nemzet, több számban is világelsők vagyunk, vagy voltunk hosszú időn keresztül. Olvasd Tovább