Terasztető szinte mindenből építhető

terasztető
Terasztető

A terasz és az azt lefedő elemek készülhetnek üvegből, szövetből, nádból vagy fából, lehetnek fixek vagy mobilak, némelyikük rugalmas, sőt, szükség esetén egy távirányító kattintásával állítható. Ősszel mindannyian szeretjük, ha van terasztető a házunkon, mivel az évszakok váltakozásával gyakran meglepődünk a zord időjárási viszonyokon és hálásak vagyunk azokért a napokért, amikor nem kergetnek el minket a teraszról az esőzések miatt. Még a szép őszi estéken is élvezzük a terasztető nyújtotta árnyékot, így nem kell aggódjunk az esti harmat miatt sem, ami a gyermekekre nézve egészségtelen hatással lehet.

Sőt, a terasz lefedése a kültéri bútorok karbantartásának is jó módja, meghosszabbítva a nyugágyak élettartamát. Kérdés azonban, hogy melyik teraszfedés a megfelelő? A jól bevált változat a hagyományos zsindellyel fedett pergola-típus. Ez gyorsan és egyszerűen építhető, mivel egy része közvetlenül a házhoz van rögzítve, stabilitását pedig a szemközti oldalon lévő faoszlopos szerkezet biztosítja. A gyorsan növő szőlőtőkék árnyékot adnak a terasztetőnek és rusztikus, romantikus megjelenést sugároznak.

A teraszfedés árak és a tető típusai

A teraszfedés árak jelentős mértékben függenek a tető típusától. A textil esetében nyilván nem kell olyan magas költségekre számítani. Ha a napsugarakat szeretné élvezni, egyszerűen eltávolítja a textilt, de ha esőre kell számítani, a textil kifeszíthető, hogy a tetőfödém teljes keretét befedje és a szezon után egyszerűen leveheti a szövetet, majd kimoshatja.

Mit szólna ehhez a filigrán típusú mennyezethez a teraszra? Aligha tartja távol az esőt, hacsak nincs üvegszálas borítás az anyag tetején, de ettől függetlenül még mindig jó védelmet nyújt. Amennyiben olyan megoldást keres, amelyik egyszerűen megszűri a fényt, ugyanakkor fenntartható természetes anyagot használ a teraszfedés során, akkor a választás a nádtetős változatra esik. A teraszfedés árak ekkor már magasabbra rúgnak. Természetesen további számos lehetőség áll a rendelkezésére, így tájékozódjon mielőtt meghozza a döntést!